3 ani garanție 14 zile de retur

Dezumidificatoare

Dezumidificatoare

Omul are nevoie de aer curat atat la serviciu cat si acasa.Interioarele cu o umiditate ridicata pot fi stresante pentru organism. Problematice pot fi de asemenea mizeria si materialele care corodeaza.Rezolvarea o reprezinta dezumidificatoarele care se pot gasi in diferite versiuni pentru fiecare persoana in parte.

Cum functioneaza un dezumidificator?

Aparatul de deumidificat  are rolul de a reduce proportia de apa condensata in aer si de a creea o clima interioara mai buna in toate tipurile de interioare. Cu un produs de calitate puteti seta o anumita valoare de la care va porni aparatul, iar atunci cand se va ajunge la valorile optime acesta se va opri automat.In timpul functionarii aerul cand este aspirat in aparat si trece printr-un element de racire.Aparatul este construit in asa fel incat picaturile de apa picura intr-un vas special. Acest vas este nevoie sa il goliti regulat (Apa nu este nevoie sa o aruncati, o puteti folosi de exemplu la udarea florilor)Aerul care iese din dezumidificator este unul curat si uscat.  

Diferente intre dezumidificatoare

Cine doreste sa isi cumpere dezumidificator, isi poate alege dintre o multitudine de modele cu performante diferite. Pentru camere mici cu o umiditate scazuta este de ajuns un dezumidificator mai ieftin. Costurile sunt mai mici iar consumul de energie redus.In cazul in care umiditatea este mai ridicata, puteti alege un dezumidificator cu compresor.Marele avantaj fata de aparatele mici este capacitate mult mai mare de circulare a aerului. In cazul in care gradul de umiditate este mare, atunci vine randul unei alternative mai bune.Dezumidificator performant, cu un cost de achizitie accesibil,dar cu un consum ridicat de energie.Iar compresorul acestui tip de aparat produce destul de mult zgomot.Acest tip de dezumidificator este folosit in spatii comerciale deoarece produce zgomot.

De ce trebuie sa am un dezumidificator la dispozitie?

Umidicatea constanta din aer poate reprezenta o problema.Primul semn al umiditatii ridicate il veti vedea pe geamuri, care sunt aburite, aerul din camera este inchis iar pe pereti apar pete de apa. In cele mai multe cazuri, arhitectura moderna este raspunzatoare de acest lucru, ca is interior sa nu fie umiditate. Dar uneori apare efectul opus celui dorit deoarece geamurile termopan, zidurile de beton sunt atat de bine izolate incat peretii nu respira si aerul nu circula corespunzator.  Umiditatea poate afecta o cladire inca din stadiul de constructie. In timpul constructiei unei cladiri materialele de constructie sunt expuse umiditatii fiind depozitate in aer liber pe santier.O situatie asemanatoare apara in timpul inundatiilor sau cand se sparge o teava in casa. Pana la urma si in cazul pivnitelor , daca are loc o scurgere de apa, aceasta trebuie evacuata si trebuie folosit un dezumidificator pentru a curata incaperea de umiditate.
Din pacate daca nu este aerisita o incapere, umiditatea se instaleaza, acest lucru fiind vizibil deoarece apare apa pe suprafete reci sub forma de condens. In general, umiditatea nu ar trebui sa depaseasca cca.  50% la o temperatura a mediului ambiant 20 °C. Daca exista o umiditate mai mare, in timp vor aparea pete de mucegai si ciuperci care sunt nocive sanatatii dumneavoastra deoarece pot duce la alergii sau alte probleme respiratorii. Prevenirea acestora se face cu ajutorul dezumidificatorului, care va ajuta sa nu aveti nevoie sa platiti pentru a scapa de mucegai si va asigura un aer curat in casa.

În sus