Saltele yoga

Covorașe de Pilates și yoga - confortabile și în siguranță

Pilates și yoga sunt practicate într-o varietate de posturi și mișcări uneori dificile: stând jos, întins, în genunchi și în picioare, corpul este adus în anumite poziții. Toate acestea necesită un substrat care să ofere un suport sigur, creând în același timp o căptușeală confortabilă a podelei din lemn masiv. Un covoraș de gimnastică antiderapant, un covoraș de fitness sau un covoraș special de yoga va îndeplini acest scop. În mod ideal, plăcuțele pot fi rulate pentru a economisi spațiu atunci când le depozitați sau le transportați la antrenament. Murdăria rezultată în urma contactului cu podeaua și cu pielea ar trebui să fie ușor de îndepărtat de pe pernuță.

Cerințe pentru covorul de pilates

Exercițiile Pilates sunt uneori mai dinamice decât asanele yoga, care se concentrează pe liniște. În funcție de programul de antrenament preferat, se recomandă diferite grosimi ale plăcuțelor. De obicei, se folosesc covorașe cu o grosime cuprinsă între 0,5 și 1,5 cm, în timp ce contactul cu solul necesar pentru exercițiile în picioare este mai bun covorașul subțire, căptușeala și amortizarea sunt mai bune la covorașele mai groase - ideale pentru un program de exerciții mai dinamic.

Grosimea medie a covorașului este un compromis bun atunci când vine vorba de exerciții variate. Deoarece amortizarea și căptușeala sunt determinate nu numai de grosime, ci și de material și de manoperă, un covoraș de gimnastică sau un covoraș de yoga subțire și de bună calitate poate oferi cele mai bune servicii în anumite circumstanțe, în timp ce un covoraș moale și prea gros ar face ca trupul să se înfige prea mult în el. Compararea produselor în funcție de cerințele personale ajută în procesul de selecție.

Semnele unui covor de yoga de calitate

Rezistența la alunecare este extrem de importantă în acest tip, deoarece mișcările se îmbină ușor unele cu altele, iar pozițiile sunt menținute pentru un anumit timp. Covorașul de yoga ar trebui, prin urmare, să rămână la locul său și suprafața sa ar trebui să fie antiderapantă. Materiale precum pluta, cauciucul natural și materialele din spumă prietenoase cu pielea sunt, de asemenea, populare. Astfel de materiale cu o bună rezistență, precum și materialele naturale oferă o bună amortizare chiar și cu o grosime mai mică și protejează articulațiile în timpul exercițiilor la sol. Covorașul de yoga fabricat din cauciuc natural sau din materiale plastice precum NBR sau TPE este durabil și ușor de curățat. Transpirația nu pătrunde în interior, ceea ce îndeplinește cerințele de igienă de bună calitate.

Cumpărând un covor de yoga - la ce să te uiți?

Pentru un adult, se recomandă dimensiuni minime de 180 de centimetri în lungime și 60 de centimetri în lățime. Partea inferioară structurată asigură faptul că pe podea covorașul nu va aluneca. Materialul și grosimea covorașului pot fi adaptate la nevoile personale și la scopul utilizării; informațiile despre produs vor oferi informații mai detaliate cu privire la adecvare. Acesta este marele avantaj al cumpărăturilor online, pentru că puteți compara detaliile în avans, în liniște.

Există covorașe de gimnastică și covorașe de yoga în diferite categorii de greutate. Pentru utilizarea exclusivă în mediul casnic, acest lucru ar trebui să fie secundar. Greutatea redusă este mai convenabilă pentru transport, covorașul ar trebui să poată fi rulat și ar trebui să vină cu o geantă sau curea pentru transport. Alte criterii care trebuie luate în considerare sunt aspectele legate de igienă și ușurința de curățare. De asemenea, este recomandabil să se acorde o atenție la compatibilitatea materialului cu pielea și la absența substanțelor nocive.

În cazul în care toate caracteristicile de calitate necesare sunt îndeplinite, designul este cu siguranță un argument în favoarea acestei sau acelei plăcuțe. Aici puteți decide în funcție de propriul gust sau chiar în funcție de atmosfera mediului înconjurător.

Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe
Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe