Purificatoare, umidificatoare de aer

Cumpărarea unui purificator de aer

Poluarea cauzată de praful și polenul din casă nu este doar neplăcută, ci este și un teren propice pentru bacterii și, prin urmare, poate fi dăunătoare pentru sănătate. Cu toate acestea, achiziționarea unui purificator de aer are sens nu numai pentru persoanele care suferă de alergii. Aflați cum funcționează aceste dispozitive, care sunt diferențele dintre ele și ce caracteristici au.

Purificator de aer - care sunt avantajele sale

Praful este prezent în fiecare casă, dar atunci când acesta scapă de sub control, pot apărea probleme de sănătate, cum ar fi probleme respiratorii. Persoanele care suferă de alergii, în special, sunt sensibile la alergenii conținuți în praful din casă. Purificatoarele de aer sunt capabile să filtreze particulele de murdărie din aerul din încăpere. Posibilele expuneri includ:

 • Praf fin și de uz casnic

 • Polen

 • Sporii de mucegai

 • Aerosoli contaminați cu viruși

 • Particule nocive din mobilier

 • Aldehide sau hidrocarburi

Scopul principal al unui purificator de aer este de a îmbunătăți calitatea aerului din interior. Acest lucru este benefic mai ales pentru astmatici și persoanele care suferă de alergii. Aceștia pot folosi dispozitivul pentru a-și ameliora simptomele. Un filtru de aer de uz casnic este, de asemenea, util în zonele cu un nivel foarte ridicat de poluare a aerului.

Diferite tipuri și stiluri de purificatoare de aer

Purificatoarele de aer de cameră, împreună cu umidificatoarele, sunt produse importante pentru sănătate și bunăstare. Modul în care funcționează este explicat simplu: unitățile constau dintr-un sistem de filtrare. Prefiltrul curăță aerul din încăpere de particule grosiere, cum ar fi fibrele. Un alt filtru din fibre, care este de obicei un filtru HEPA de înaltă eficiență, elimină praful fin, polenul și particulele mici. Cel de-al treilea element este de obicei un filtru cu carbon activ. De exemplu, absoarbe mirosurile.

Purificatoarele HEPA funcționează cu un filtru de particule de înaltă eficiență care elimină foarte eficient particulele și mirosurile dăunătoare, chiar și cele mici. Filtrele HEPA trec aerul din încăpere printr-o plasă fină care reține particulele dăunătoare. Acestea sunt dispozitive optime de curățare a aerului împotriva prafului. Există, de asemenea, filtre HEPA care pot filtra aerosolii și virușii.

Ionizatoarele purifică aerul prin răspândirea de ioni și îmbogățirea materiilor în suspensie. Particulele poluante care cresc în dimensiune și se scufundă în sol sunt atrase de unitate. Ozonul produs în timpul funcționării are un efect antibacterian și ucide mulți viruși. Încăperile cu fum de țigară și camerele copiilor nu trebuie curățate cu un ionizator.

Purificatoarele cu cărbune activ, adesea în combinație cu un filtru HEPA, captează chiar și particulele mici pe care filtrele convenționale nu le pot capta. Acestea elimină mirosurile neplăcute, descompun gazele nocive și sunt ideale pentru persoanele care suferă de alergii.

Epuratoarele de aer folosesc apa pentru a curăța aerul din încăpere și pentru a lega praful.

Cumpărarea de purificatoare de aer - aveți de ales

Dispozitivele elimină chiar și cele mai mici particule din aer. Acest lucru asigură o calitate igienică a aerului. Gama disponibilă oferă modelul potrivit pentru fiecare. Este ideală o combinație a echipamentelor și metodelor de lucru menționate mai sus, care combină avantajele. Printre acestea se numără, de exemplu, purificatorul 3 în 1 cu ionizator, ventilator și sterilizator UV sau Vita Pure 5 în 1:

 • indicatoare luminoase

 • Moduri de funcționare

 • Sterilizare UV comutabilă care reduce bacteriile cu până la 97,6%

 • Funcție de ventilator care crește eficiența purificării aerului

 • LED-uri pentru stare

 • Difuzor de aromă

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Pentru cine sunt utile produsele de curățenie?

Poluarea cu praf fin este o problemă pentru noi toți, nu doar pentru cei care suferă de alergii și astm. De aceea, este logic ca toată lumea să cumpere un purificator de aer care filtrează particulele din aer.

Cum funcționează purificatoarele de aer de cameră?

Unitățile combină, de obicei, diferite tipuri de filtre, cum ar fi prefiltrele, filtrele cu carbon activ și filtrele HEPA. În special, acestea sunt foarte eficiente și nu lasă să treacă nici cele mai mici particule.

La ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați un umidificator?

Eficiența cu care aparatul îndepărtează praful și alte particule depinde de volumul camerei. Pentru încăperi mai mari, sunt disponibile modele cu un filtru și un ventilator mai puternice. Verificați capacitatea și debitul înainte de cumpărare.

Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe
Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe