Pilote

Cumpărarea plăpumilor: ce trebuie să știți

Păturile sunt disponibile în diferite dimensiuni și cu diferite cusături. Materialul este principalul factor care determină dacă veți dormi bine în ele. În general, pătura trebuie să fie cu aproximativ 30 cm mai lungă decât tine. Dacă sunteți mai înalt de 1,80 metri, o pătură de doi metri nu va fi probabil suficientă. Este mai bine să alegeți o pătură de 2,20 metri lungime. În cele ce urmează veți afla ce dimensiuni de plapume sunt disponibile și ce alte criterii ar trebui să luați în considerare la cumpărare.

Care sunt dimensiunile păturilor?

O pătură de 135x200 (adică centimetri) este considerată dimensiunea standard pentru o persoană în Germania. Dacă dormiți într-un pat de o persoană și apreciați confortul, vă recomandăm să alegeți cuvertura de plapumă 155x200. Dacă înălțimea dvs. depășește 1,80 metri, așa cum se arată mai sus, plapuma 155x220 vă va oferi mai mult confort.

Dimensiunea standard germană pentru o plapumă pentru paturi duble este de 200x200. Dacă aveți un pat dublu cu o lățime mai mare, este mai bine să cumpărați o husă de plapumă de 240x220.

Cum afectează dimensiunea plapumei confortul de somn?

Nu toată lumea are nevoie de o plapumă king size de 240x220. Cu toate acestea, dimensiunea corectă a unei huse de plapumă este un criteriu important atunci când cumpărați una, deoarece are un impact semnificativ asupra calității somnului dumneavoastră. De exemplu, aveți tendința de a vă mișca mult în timpul somnului? Dacă modelul este prea mic, este posibil să vă treziți fără pătură. În acest caz, o versiune mai mare, cum ar fi plapuma 135x200, este o alegere bună.

În plus, atunci când cumpărați o pătură, poziția de dormit joacă un rol crucial. Îți place să te întinzi în pat? Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o pătură cât mai lungă posibil care să respecte această poziție. Sau preferați poziția unui embrion care doarme cu picioarele trase înăuntru? Păturica poate fi puțin mai scurtă aici.

Cumpărarea de capace de plapumă: cele mai importante criterii

După cum puteți vedea, ar trebui să acordați atenție diferitelor detalii atunci când cumpărați o pătură. Cel mai important criteriu de achiziție este reprezentat de nevoile dumneavoastră individuale, deoarece fiecare persoană își va face patul în funcție de propriile preferințe. Atunci când cumpărați o nouă cuvertură de pat, este recomandabil să luați în considerare următoarele puncte:

  • Dimensiunea patului
  • Dimensiunea și circumferința corpului dumneavoastră
  • Poziția de dormit
  • Cererea de căldură
  • Lenjerie inclusă

Dacă vă gândiți să schimbați plapuma pentru o plapumă mai mare, verificați în dulapul cu lenjerie ce așternuturi aveți deja disponibile. Trecerea la o plapumă de dimensiuni diferite înseamnă că este posibil să fie nevoie să cumpărați lenjerie de pat mai potrivită.

FAQ

Cu ce sunt umplute păturile?

Penele și puful, materialele naturale, cum ar fi lâna de oaie sau părul de cămilă, mătasea, fibrele sintetice și naturale sunt toate umpluturi posibile pentru plăpumi. Dintre fibrele naturale, bumbacul este cel mai popular, deoarece este respirabil, absoarbe bine umezeala și asigură astfel un somn confortabil.

Ktoré periny sú vhodné pre alergikov?

Există persoane care sunt alergice la acarieni. Pentru a preveni instalarea acarienilor, pătura trebuie să poată fi spălată la o temperatură de cel puțin 60 de grade Celsius. Umpluturile potrivite sunt lyocell, bumbac și bambus.

De ce pilotele sunt matlasate?

Cusătura fixează umplutura în ambalaj. Acest lucru înseamnă că nu se poate mișca liber, iar pătura rămâne de aceeași grosime peste tot.
Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe
Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe