Benzi elastice

Alege
Filtrează după
18 Rezultate pentru "Benzi elastice"
Se filtrează și sortare
Benzi elastice

Extensor elastic pentru fitness

Mulți folosesc extensoarele elastice pentru antrenamentul de forță. Acestea sunt flexibile și devin, pe bună dreptate, un instrument de formare din ce în ce mai popular, deoarece domeniile lor de aplicare sunt foarte diverse. Ce anume este în joc și cum sunt ele utilizate în mod semnificativ? Ce exerciții se pot face cu ele, care sunt avantajele lor și care sunt diferențele dintre diferitele extensoare elastice?

Extensor elastic - flexibil, versatil și eficient

Extensor elastic pentru exerciții sunt benzi elastice de cauciuc, adesea fabricate din latex sau cauciuc. Acestea sunt considerate un instrument de fitness versatil, pentru acasă și în deplasare. Acestea pot fi folosite pentru a efectua exerciții de întindere și de postură. În special grupele musculare mai profunde pot fi antrenate bine cu ele. Elasticele pot fi folosite pentru a stimula creșterea musculară.

Funcționarea cauciucului de exerciții poate fi explicată simplu:

atunci când se trage, cauciucul este maleabil, reacționează prin contra-tracțiune, ceea ce are un efect pozitiv asupra mușchilor și a creșterii musculare. Tensiunea face mai greu să se intervină la repetiții, ceea ce înseamnă că exercițiul este mai intens și efectul este mai mare. Pe lângă întărirea mușchilor, se dezvoltă coordonarea mișcărilor, abilitățile motorii și simțul echilibrului.

Extensoarele sunt folosite în diferite tipuri de sport, de exemplu:

 • antrenament de forță
 • culturism
 • yoga
 • powerlifting
 • gimnastică
 • cardio

Extensoare pentru antrenamentul de forță - posibilitate de exerciții diferite

Au lungimi diferite și sunt disponibile cu diferite niveluri de rezistență. Antrenamentul cu o centură de fitness mai scurtă este bun pentru întărirea picioarelor și a feselor. Extensoarele mai lungi sunt ideale pentru o varietate de exerciții:

 • ghemuit
 • formare biceps
 • exerciții de vâslit

Setul de cinci extensoare fitness cu diferite rezistențe este ideal pentru antrenamentul individual al întregului corp. Datorită acestui fapt, extensorul potrivit va fi întotdeauna disponibil pentru stretching, exerciții ușoare și antrenamente intense de forță. Dacă rezistența este relativ scăzută, extensorul este potrivit pentru mușchii mai mici, de exemplu, pentru triceps. Extensorul cu mai multă rezistență este ideal pentru mușchii mari, cum ar fi coapsele.

Atenție:

Este important ca stimulentul să fie crescut în mod continuu. Prin urmare, rezistența trebuie să fie crescută treptat, trecând de la o rezistență mai ușoară la o rezistență mai mare. Și în acest caz, un set de extensoare are mai multe avantaje.

Ajutor pentru bara de tracțiune:

Flexiunile cu centura funcționează astfel: centura este înnodată în mijlocul barei de tracțiune, cursantul stă în bucla de jos și poate efectua exercițiul. Extensoarele de calitate sunt fabricate din latex rezistent la rupere, astfel încât sunt potrivite pentru persoanele cu greutate mai mare. Extensoarele, sau ajutoarele de flexie, sunt folosite pentru a sprijini antrenamentul de forță, de exemplu în exerciții precum:

 • se pliază
 • scufundări
 • mânere

Acestea sunt potrivite pentru încălzire, întindere, precum și pentru un antrenament complet. Datorită agățării ușoare, sunt ideale pentru antrenamentul în picioare.

Achiziționarea de gume de exercițiu

Extensoarele au fost folosite inițial în fizioterapie pentru recuperarea țintită a anumitor zone musculare. În plus, acestea au fost folosite în principal de sportivii profesioniști pentru a întinde mușchii și a face antrenamentele intense mai eficiente. Între timp, și sportivii de agrement au ajuns să cunoască numeroasele beneficii ale acestora. Extensoarele sunt ideale pentru dezvoltarea musculaturii, dar promovează și mobilitatea, abilitățile motorii, simțul echilibrului și multe altele. Datorită mișcărilor naturale, acestea nu solicită articulațiile. Cu ajutorul unui extensor de cauciuc, pot fi efectuate multe exerciții diferite. Acest lucru este posibil datorită diferitelor niveluri de rezistență. Începător sau profesionist, toată lumea va găsi extensorul potrivit.

Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe
Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe