Tenis de masă, ping pong

Masă de tenis de masă - combinația perfectă de sport și distracție

Tenisul de masă a fost întotdeauna unul dintre cele mai populare sporturi cu mingea, inspirând atât copiii, cât și adulții. În timp ce în trecut se juca doar în locurile unde era disponibilă o masă de tenis de masă, în zilele noastre toată lumea își poate cumpăra propria masă și își poate construi una acasă.

Intern sau extern

Există multe tipuri diferite de mese de tenis de masă, care diferă în ceea ce privește materialul și dimensiunile. Dacă doriți să cumpărați o masă de tenis de masă, gândiți-vă în prealabil unde doriți să o amplasați. Dacă panoul este expus la intemperii, ar trebui să alegeți un model pentru exterior. Acestea sunt de obicei fabricate din rășină melaminică sau din panouri compozite din aluminiu și pot rezista la fluctuațiile de temperatură și la umiditate. De asemenea, acestea pot fi depozitate sub un adăpost pentru mașină sau în garaj. Plăcile aglomerate fine, care sunt mai sensibile la umiditate, sunt utilizate de obicei în interior. Bineînțeles, puteți instala un panou de exterior și în interior.

Competiție sau agrement

Planșele de competiție trebuie să îndeplinească cerințe diferite față de cele de agrement. Prin urmare, ar trebui să vă gândiți și la modul în care doriți să folosiți masa de tenis de masă. Anumite dimensiuni sunt prevăzute pentru panourile de concurs. Pentru a obține aprobarea ITTF, panoul trebuie să aibă o grosime de cel puțin 25 mm. Chiar și modelele mai simple sunt suficiente pentru sporturile de agrement. Cu toate acestea, capacitatea de joc și calitatea ricoșeului depind, de asemenea, de calitatea plăcii. Ar trebui să țineți cont de acest lucru atunci când faceți achiziția.

Funcție practică - masă de tenis de masă pliabilă

De multe ori nu există suficient spațiu în casă pentru a construi o masă de tenis de masă permanent. În acest caz, aveți opțiunea de a cumpăra o placă pe care o puteți plia și depozita cu ușurință după ce ați jucat pentru a economisi spațiu. Panourile pliabile sunt la fel de stabile. În majoritatea cazurilor, înălțimea picioarelor poate fi reglată pentru a asigura o stabilitate suficientă.

Masă de tenis de masă pentru sănătate

Tenisul de masă nu este doar distractiv, ci și un sport eficient practicat de peste 550.000 de persoane în cluburile din Germania. Acest lucru are o multitudine de aspecte pozitive, de la o încărcare totală a mușchilor întregului corp, fără un risc semnificativ de rănire, până la consolidarea abilităților psihomotorii, a concentrării și a reflexelor. Acest lucru poate fi bine dezvoltat de către copii de la o vârstă fragedă prin intermediul tenisului de masă. Persoanele în vârstă pot preveni boli precum Alzheimer sau demența, deoarece jocul de tenis de masă necesită o coordonare constantă între sistemul musculo-scheletic și creier. În plus, sistemul cardiovascular este întărit, deoarece sunteți în permanență în mișcare.

Masa de ping-pong întărește prietenia

Tenisul de masă, adesea numit ping pong, este un sport excelent pentru a socializa, pentru a socializa și pentru a vă face prieteni adevărați. O puteți face acasă, cu propria masă de tenis de masă. Invită-ți prietenii și joacă propriul tău mic turneu de tenis de masă. Diferite forme de joc vă oferă opțiunea de a juca împreună în perechi sau cu mai mulți jucători.

Știați că există o diferență între tenis de masă și ping-pong? La ping-pong, metoda de numărare este ușor diferită și se folosesc rachete de ping-pong. Acestea diferă de paletele clasice de tenis de masă prin faptul că nu au o suprafață cauciucată. Jocul se joacă pe lemnul gol, cel mult acoperit cu șmirghel. Toți jucătorii au aceeași rachetă. Din cauza lipsei de cauciuc, loviturile nu au la fel de multă rotație și viteză. Acest lucru face ca jocul să fie mai calm, adică ping și pong ușoare. Dar, fie că este vorba de ping pong sau de tenis de masă, aveți nevoie de o masă de tenis de masă pentru ambele.

Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe
Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe