Coș
Coșul dvs. de cumpărături este momentan gol

Racitor de aer

Alege

Racitor de aer

Aparatele de racire a aerului sunt de multe ori confundate cu sistemele de climatizare, chiar daca constructia lor se bazeaza pe un alt principiu.Foarte usor reusesc sa racoreasca aerul din camera in zilele toride de vara. Aparatele de racire a aerului combina ventilatoarele si mini climatizarile intr-un singur aparat. Principalul avantaj al acestor aparate il reprezinta consumul redus de energie, greutatea redusa si mobilitatea ridicata. Daca doriti sa va gasiti aparatul de racire a aerului potrivit pentru dumneavoastra trebuie sa tineti cont de cateva criterii esentiale, pentru ca vara sa aveti un aer rece in camera.

Cum functioneaza aparatul de racire a aerului?

Aparatele  de aer condiționat mobile si convenționale functioneaza folosind si eliminand caldura, care trece prin circuitaul de racire.  Aparatul de racire a aerului este de tipul unui ventilator , cu sistem de racire auxiliar, care se bazeaza pe furnizarea de gheata si apa rece. 

Cea mai mare diferenta  dintre aerul conditionat si aparatul de racire este faptul ca racitorul de aer nu utilizeaza  agent frigorific. Ventilatorul puternic trage aerul prin partea din spate si il sufla in fata. In interiorul dispozitivului este un container care poate fi umplut cu pachete de gheata care au fost congelate anterior in congelator.In timpul functionarii, aerul trece prin bateria de racire si se raceste. Aerul mai rece trece apoi in partea din fata.

Rezultatul este o reducere a temperaturii camerei, dar efectul este oarecum mai slab decat la ​​aparatele de aer conditionat. In loc de pachete de gheata poate fi umplut cu apa rece, dar efectul este mai redus . Racitorul de aer serveste scopului sau,pana cand pachetele de gheata se topesc- apoi functioneaza ca un ventilator obisnuit pana cand reumpleti sacii cu gheata.

Spre deosebire de sistemele de climatizare, aparatul de racire a aerului mareste umiditatea din incapere, ceea ce este benefic uneori pentru organism. Mucoasa ramane umeda si astfel scade riscul de a raci in perioadele calde.Un alt avantaj il reprezinta consumul redus de energie. Avand in vedere ca sistemele de climatizare consuma aproximativ 1.000 W/ora racitoarele sunt mai economice, au consumul unui bec mai puternic. Cel mai bun argument in favoarea racitoarelor de aer il reprezinta pretul scazut, in comparatie cu sistemele de climatizare care sunt mult mai scumpe.

Racitoarele de aer pot raci cu usurinta o camera mica, insa pentru camerele mai mari ar trebui mai intai folosita climatizarea. Racitorul mobil are un sistem de filtrare pentru a mentine aerul curat. Polenul nu are nici o sansa in fata acestui aparat astfel incat alergicii se simt in siguranta.

Furtun de evacuare – da sau nu ?

Cine doreste sa isi cumpere un aparat de racire a aerului il poate achizitiona fara echipamente suplimentare. Aparatul nu produce caldura reziduala si astfel poate fi montat in camera ca un ventilator. Veti fi scutiti de furtunul de evacuare care atarna la geam insa capacitatea de racire este mai mica decat cea a sistemelor de climatizare.

Care sunt avantajele aparatului de racire?

Aparatele de racire a aerului mobile, pot fi utilizate oriunde si pot fi  mutate cu usurinta dintr-o camera in alta. Spre deosebire de clima, sunt mobile si se pot muta foarte usor. Acest lucru e posibil datorita faptului ca nu au compresor si sunt construite din materiale usoare cum este plasticul.

Lipsa compresorului reprezinta un plus cand e vorba de zgomot:aparatele de racire a aerului mobile functioneaza silentios si pot fi pornite si noaptea.Nu veti avea probleme cu aces aparat nici in blocuri sau case cu mai multe familii.Nivelul de zgomot se situeaza intre cel al unui ventilator normal, sau putin mai ridicat daca racitorul este echipat cu un ventilator puternic.

Caracteristici interesante a racitoarelor de aer

Racitoarele de aer au anumite caracteristici interesante, care nu sunt vizibile la prima vedere, deoarece de multe ori aceste aparate sunt incadrate ca si aparate de clasa doi .Dar sunt mult mai universale decat v-ati astepta: Ventilatorul poate fi setat  in mai multe etape astfel incat poate genera efectul de racire dorit. 

Pe langa asta majoritatea racitoarelor au functia de incalzire pentru zilele mai reci.In timp ce de beneficiile aerului conditionat va puteti bucura doar vara, de acest aparat va puteti folosi tot anul.


Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe
Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe