Sortează după:

Ventilatoarele


Atunci cand temperaturile cresc, trebuie mentinute gandurile reci! Nu tot timpul este posibila racirea unei camere cu un sistem de climatizare iar acest lucru uneori este frustrant. Caldura suparatoare insa poate fi eliminata din camera si cu ajutorul unui ventilator. Indiferent daca este unul comun sau unul  high-end: exista o multitudine de moduri sa va faceti viata mai usoara atat la birou cat si acasa!

Ventilatorul potrivit pentru orice scop

Exista cateva tipuri de ventilatoare , care se diferentiaza prin designul, puterea sau principul de functionare. Dar majoritatea modelelor au sistem de functionate cu rotor, care face ca circulatia aerului in camera sa fie mai rapida. Acest lucru este valabil pentru ventilatoarele mici, si ventilatoarele de podea, cele turn si altele.

Ventilatorul turn

Acest ventilator se utilizeaza cel mai adesea. Il puteti vedea in birouri, magazine si acasa. Este atat de des folosit datorita designului sau practic. Acest ventilator poate fi folosit fara probleme in orice loc al locuintei dumneavoastra. Acest clasic al ventilatoarelor are aproximativ 1,10 m pana la 1,40 m inaltime.In cele mai multe cazuri inaltimea poate fi ajustata in functie de preferinte. In general are un capar de protectie, pentru a nu ajunge rotorul in contact cu obiectele din jur. Rotorul are o latime  cuprinsa intre 40 cm si  50 cm  .De aceea acest tip de ventilator este atat de utilizat in interior. Pentru o performanta mai ridicata este indicat ca ventilatorul sa nu fie aproape de oameni. Insa versiunile moderne de ventilatoare reusesc mai mult decat circularea aerului.  Pe langa setarile automate, unele ventilatoare pot fi setate sa produca ceata rece. Picurii de apa sunt depozitati in rezervorul de apa si sunt eliberati treptat pentru o racire mai eficienta a aerului. Acest lucru intareste efectul de racire si are o multitudine de avantaje.Cresterea umiditatii duce la racorirea aerului si curatarea lui, deoarece particulele de praf si polenul sunt atasate picaturilor de apa.Astfel cei cu alergii pot respira in voie un aer proaspat.  

Ventilatorul de podea

In unele situatii ventilatorul de podea poate fi salvator. Acesta are propriile limite, ceea ce este important deoarece are o putere mare intr-o marime compacta. Rotorul sau este aproximativ cat cel al ventilatorului turn, dar se pune accent pe designul minimalist. In functie de cerinte putearea ventilatorului este reglabila. Este deosebit de flexibil si practic.

Ventilatorul de masa

Pentru incaperi mici sau la locul de munca, ventilatorul de masa compact, este o buna sursa de aer rece acolo unde avem nevoie. Datorita marimii sale compacte nu deranjeaza pe nimeni, si are un consum de energie redus.Se poate roti pentru a acoperi o suprafata mai mare din incapere. Rapiditatea rotorului poate fi setata in pasi sau setata pentru a fi continua. In legatura cu pretul, aceste aparate au un  pret relativ scazut.

Ventilatorul turn

Ventilatorul turn difera de celelalte tipuri de ventilatoare. Mai mult , aspectul sau aduce a clima deoarece nu exista nici un rotor vizibil. In realitate acesta este ascuns in interior.Spre deosebire de ventilatoarele obisnuite, unghiu acestui ventilator nu poate fi modificat.Cantitatea de aer care poate circula prin acest ventilator este mult mai mare decat la alte tipuri de ventilatoare. Dar o performanta mai ridicata duce si la un sunet al aparatului mai mare. Daca doriti ca ventilatorul sa functioneze sinlentios atunci exista alte tipuri mai accesibile din acest punct de vedere. In birouri mari sau incaperi asemanatoare acest ventlator este suficient.

Cum sa gasesc ventilatorul potrivit?

Marea multitudine de modele fac ca alegerea unui tip de ventilator sa fie destul de dificila. Diferitele constructii, functiile inovatoare si desigur pretul atragator, incearca sa va convinga ca acel ventilator este cel mai bun. Ventilatorul modern are ca si caracteristica principala controlul de la distanta, deoarece puteti seta dispozitivul chiar daca sunteti departe de acesta.  Pentru birourile mici, nu este nevoie de un ventilator turn.Pe de alta parte ventilatoarele mai scumpe sunt o alegere mai potrivita pentru spatiile mari , unde lucreaza mai multi oameni. Criteriul decisiv in alegerea unui ventilator il reprezinta pana la urma zgomotul care se doreste a fi cat mai redus. Acesta poate fi setat intre 30 si 50 dB si se poate mari dupa o perioada indelungata de utilizare. Daca ventilatorul este unul silentios puteti afla din descrierea produsului. Familiile cu copii sau animale de companie ar trebui sa aiba in vedere alegerea unui ventilator inalt. O protectie ridicata va asigura o siguranta mai mare si astfel il puteti folosi in fiecare zi.

Pozitionarea corecta a ventilatorului

Pentru rezultate cat mai bune trebuie avuta in vedere si pozitionarea ventilatorului.Ventilatoarele mari si inalte cel mai bine pot fi pozitionate in coltul incaperilor, unde nu va vor sta in cale. Daca este setat pe o performanta ridicata atunci este recomandata pozitionarea sa la o distanta de 2 m de oamenii din camera. Totusi ventilatoarele de masa trebuie pozitionate pe masa sau pe un raft. La aceste aparate trebuie avut grija sa fie pozitionate pe o purafata plana si sa nu existe riscul de cadere. In functie de performanta se recomanda o distanta de 30 pana la  50 cm de alte obiecte sau persoane , pentru a evita accidentele neplacute.