3 PAȘI SĂ ALEGI CLIMATIZAREA

1. PURIFICATOR DE AER SAU AER CONDIȚIONAT?

Atenție, purificatorul de aer nu funcționează pe același principiu ca și aerul condiționat. De asemenea, el răcește aerul cald din cameră, oferă o răcire tehnologică mai ușoară și mai puțin eficientă decât aparatele de aer condiționat convenționale.
Purificatoarele de aer, sunt de obicei, echipate cu un rezervor de apă sau gheață, ceea ce face posibilă umidificarea aerului. Dacă vă gândiți să răciți camere mai mici, investiți în purificatoarele de aer.
option1
Sisteme de climatizare cu prindere pe perete

    Avantaje

  • Principiul de funcționare împărțit în două = capacitatea crescută de răcire
  • Nivel de zgomot scăzut în camere
  • Temperatura camerei poate fi menținută constant
  • Sunt deseori echipate și cu funcție inversă = cea de încălzire

    Dezavantaje

  • Este necesar o instalare profesională
  • Costuri de achiziție mai mari decât pentru aparatele de aer condiționat mobile
  • Costuri energetice mai mari atunci când sunt utilizate pentru încălzire

    Avantaje

  • Ușor de deplasat
  • Instalare ușoară pe o ușă sau fereastră
  • Mai ieftin decât dispozitivele montate fix
  • Control prin aplicația Klarstein

    Dezavantaje

  • Aparatul trebuie poziționat neapărat lângă ușă sau geam
  • Consum de energie este mai mare în cazul în care aparatul se folosește mult timp
  • Nu este potrivit pentru locurile cu umiditate ridicată
option2
Sisteme de climatizare mobile
option3
Purificatoare de aer

    Avantaje

  • Nu necesită mult spațiu
  • Operare simplă
  • Mai ieftin decât dispozitivele fixe
  • Mobil

    Dezavantaje

  • Nu reduce temperatura a aerului
  • Nu este potrivit pentru locurile cu umiditate ridicată
  • Raza de acțiune limitată

    Avantajele

  • Nu necesită mult spațiu
  • Operare simplă
  • Mai ieftin decât dispozitivele fixe
  • Mobil

    Dezavantajele

  • Raza de acțiune limitată
  • Nu reduce temperatura a aerului
option4
Ventilatoare

Aer condiționat cu inverter

Pe lângă eficiența mai mare și consumul redus de energie, tehnologia inverterului oferă, de asemenea, un zgomot mai mic și o durată mai lungă de viață.

În loc de declanșare și oprire, inverterul ajustează vitezele motorului în sus sau în jos pentru a permite funcționarea eficientă și fără probleme. Acesta este un tip modern de aer condiționat, care reduce semnificativ consumul de energie.

Banner
Banner

De asemenea, potrivit pentru încălzirea locuinței

Doriți nu doar să vă răcoriți, ci să și încălziți camera prin aer condiționat? În acest caz, vă recomandăm să cumpărați un sistem care oferă și aer cald.

Această tehnologie ecologică, dar blândă, este acum cel mai modern sisteme de climatizare. Datorită pompei, aerul condiționat poate extrage căldura din exterior și poate încălzi eficient spațiul dorit.

2. POZIȚIONAȚI APARATUL UNDE DORIȚI

Vă recomandăm să instalați un aparat de aer condiționat astfel încât aerul să nu bată direct pe persoanele din cameră. De exemplu, spațiul de sub tavan sau pe parapete este cel mai potrivit. Atât înălțimea, cât și direcția fluxului de aer pot fi ajustate prin lamele, de preferință într-un spațiu particular care necesită răcire.
Aparatele clasice de aer condiționat spre deosebire de aparatele de climatizare, nu încălzesc aerul din încăpere, dar numai ventilatoarele și umidificatoarele de aer fac ca temperatura camerei să fie mai caldă. Pentru aparatele de climatizare mobile, rețineți că este necesar un furtun pentru a elimina căldura din spațiu. Poziționarea lângă o fereastră sau o ușă va ușura, prin urmare, îndepărtarea căldurii fără a interfera cu construcția spațiilor.

3. ALEGEȚI PERFORMANȚA OPTIMĂ

Când selectați aerul condiționat, performanța acestuia joacă, de asemenea, un rol important, ale cărui parametri corespunzători depind de volumul camerei (înmulțiți înălțimea, lățimea și lungimea camerei în metri). De exemplu, o cameră cu o capacitate de 50 m³ este suficientă pentru a avea o capacitate de răcire de 2 kW. În cazul unei încăperi mari cu un volum de 300 m³, este necesară producția de cel puțin 10 kW.
Performanța insuficientă a aerului condiționat poate crește semnificativ consumul de energie, dar rezultatul final nu atinge valorile dorite. În cazul în care puterea este, dimpotrivă, prea mare, aerul condiționat este în mod inutil în mod repetat pornit și oprit.

Spațiul de climatizare*

Volum climatizării

Performanță necesară climatizării

0 - 20 m2

0 - 52 m3

2kW

21 - 30 m2

53 - 80 m3

2,7 kW

31 - 40 m2

81 - 105 m3

3,5 kW

41 - 60 m2

106 - 156 m3

5 kW

61 - 85 m2

157 - 220 m3

7 kW

86 - 120 m2

221 - 311 m3

10 kW

121 - 140 m2

312 - 364 m3

12 kW

141 - 175 m2

365 - 455 m3

14 kW

*la o înălțime a plafonului de 2,6 m

Informatiile din tabel sunt cu caracter informativ.
Comparați aparatele de aer condiționat - găsiți-l pe cel potrivit

option4Ventilator option3Răcitor de aer option2Aer condiționat mobil option1Aer condiționat
Modalitate de răcire Datorită fluxului de aer, ventilatorul oferă o răcire plăcută în zilele călduroase de vară. Ajută la reglarea temperaturii a propriului corp și creează astfel un efect de răcire, chiar dacă temperatura din cameră nu scade. Răcitorul de aer atrage aerul cald, evaporă apa și astfel răcește aerul care iese din aparat. Acest lucru asigură răcirea directă și plăcută a corpului nostru, chiar dacă temperatura aerului din cameră nu a scăzut semnificativ. Aparatul de aer condiționat mobil asigură răcirea plăcută a camerei. Aerul cald de vară este aspirat și răcit de un compresor similar ca acelui din frigider. Aerul cald este evacuat printr-un furtun. Aparatul de aer condiționat Split folosește agentul frigorific pentru a reduce temperatura camerei. Aparatul de aer condiționat intern trage aerul cald din cameră, determinând evaporarea cu ajutorul agentului frigorific. Aceasta este apoi descărcată în continuare într-un dispozitiv din exterior, unde este evacuat în aerul ambiant. Prin transferul de aer cald, agentul frigorific este lichefiat din nou și este canalizat înapoi la unitatea interioară. Acest ciclu se repetă până când se atinge temperatura aerului dorit.
Greutatea Greutatea ventilatoarelor este (în funcție de model) în intervalul de la 1 până la 8 kg. Greutatea răcitoarelor de aer este cuprinsă între 6 și 10 kg. Greutatea aerelor condiționate mobile este cuprinsă între 10 și 30 kg. Greutatea dispozitivului exterior și interior este de aproximativ 50 kg, în timp ce greutatea dispozitivului din exterior este de aproximativ 40 kg, iar dispozitivul din interior este de aproximativ 10 kg.
Capacitatea de răcire și dimensiunea camerei Nicio reducere directă a temperaturii camerei Nicio reducere directă a temperaturii camerei Capacitatea de răcire a aparatelor de aer condiționat mobile este de obicei între 2-3 kW. Astfel pot răci dimensiunea camerei de la 80-120 m³. Prin urmare, aerul condiționat mobil este mai potrivit pentru camerele mai mici și mai mult pentru uz sporadic. În general, aparatele de aer condiționat Split au o capacitate de răcire mai mare decât aparatele de aer condiționat mobile sau răcitoarele de aer. Sunt potrivite în special pentru camere mai mari. Domeniul de putere începe de la 2,5 kW și poate duce la dispozitive cu o putere de 12 kW.
Consumul de energie și eficiența energetică Dintre toate dispozitivele enumerate aici, ventilatorul are cel mai mic consum de energie.
În comparație cu aparatele de aer condiționat mobile și split, aerul răcit reduce cel mai puțin costurile cu energia. Consumul de energie poate fi destul de mare decât în cazul aerului condiționat modern. Prin urmare, dispozitivele mobile sunt ideale pentru utilizarea ocazională. Aparatele bune de aer condiționat split au un consum mai mic de energie electrică în comparație cu cel mobil. Depinde de clasa de eficiență energetică. Se recomandă clasele A până la A +++.
Zgomot În medie, mai liniștit decât alte aparate de aer condiționat. Deoarece răcitoarele de aer funcționează fără compresor, acestea răcesc aerul din cameră mult mai liniștit în comparație cu alte aparate de aer condiționat. Dispozitivele mobile ating un nivel de zgomot între 60-65 dB și sunt cele mai zgomotoase în comparație cu alte aparate de aer condiționat. Aparatele de aer condiționat split sunt de obicei mai silențioase decât, de exemplu, aparatele de aer condiționat mobile. Dispozitivul din interior atinge un nivel de zgomot de până la 50 dB. În schimb, nivelul de zgomot al unui dispozitiv exterior poate ajunge până la 60 dB.
Mergeți la ventilatoare Mergeți la răcitorul de aer Mergeți la aparatele pentru aer condiționat Mergeți la aparatele pentru aer condiționat
Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe
Logare
Introduceți adresa dvs. de e-mail aici.
Introduceți cel puțin 6 caractere sau mai multe